Joku hetki tuli katseltua vanhoja valokuvia. Silmään osui kuva vuoden takaiselta synttäripäivältä, jossa Katri kävelee Kytäjäjärvelle tessujen kanssa. Muistan kun selasin kuvia silloin vuosi sitten ja harmittelin, että suljinaika oli niin hidas, että Katrin pyörähdys kameraan päin teki kuvasta epäselvän. Muutenkin kuva jätti jotain toivomisen varaa. Sitten löin jonkun valmiin vintage filtterin niin voilaa, yhtäkkiä tykkäsinkin kuvasta. Varsinkin Instagramiin julkaistuna heikko kuvanlaatu ei haitannut juuri yhtään.
Muut kuvat on perus auringonlaskuhömptystä paitsi tuo peurakuva. Oltiin rannalla peuhattu koirien kanssa. Käveltiin se 5-10m rannalta polulle ja yhtäkkiä siihen tupsahti peura. Peura oli noin 70m? päässä. En tiedä oliko syynä sumu vai mikä ettei peura lähtenyt pois vaikka oli 2 ihmistä ja 2 koiraa ja minä aloin vielä vaihtamaan kameraan Canonin FD 300mm / 4 L linssiä. Onneksi se oli mukana. Tuo onkin ainoa järki kuva joka sillä noin 600euron linssillä on tullut otettua :) :( .  

Ei ois haitannu että isä olis antanut käyttöön 300mm/2.8 linssin. Tai olis ollu joku nykyaikanen 300mm tuplaajalla. Mutta meneehän se noinkin. Ihmiset kuitenkin tykkäsivät yllättävän huonosti tuosta peurakuvasta. Omasta mielestä se oli nätti. Rajusti tuli kyl muokattua koska kello oli jotain 20-22 ja tosi hämärää. Tykkään kuitenkin miten vasemmalla oleva puska muodostaa yhden kehyksen ja taittuu vielä kuvan päälle, ja oikealla oleva pusikko toisen värisen kehyksen ja takana vielä sumua. 

You may also like

Back to Top